Torsdag kväll

Denna veckan har varit lite tråkig än så länge. Jag har jobbat till minst klockan 9 varje dag än så länge och det kommer troligtvis bli samma visa imorgon och på lördag. Detta har gjort att jag inte har haft något liv alls denna veckan. Jag har pratat med folk via e-mail, sms och telefon. (I den ordningen.) Så nu är jag väääldigt sugen på att träffa lite riktiga människor. Inte för att min värdfamilj inte är människor, men det är ju inte helt fel att komma ut från huset någon gång ibland..

Ikväll har Julia gjort en make over på mig. Det är alltid lika spännande! Idag var det inte så farligt faktiskt och jag tog kort på resultatet. Denna bilden kommer ut här på min lilla blogg inom kort. Jag känner inte för att fixa med sladdar och skit nu. Jag har nämligen en grym huvudvärk på grund av att Bailly (en av hundarna) var uppe och skällde hela natten. Vid 4 på morgonen hade jag fått nog så då gick jag och hämtade honom och placerade honom i min säng för att få tyst på honom. Jag hatar att ha honom i min säng för han vill ligga så nära och gosa hela tiden och då kan inte jag sova så bra. Men detta allternativet var betydligt bättre än skällandet. Men, lille Bailly ville inte ligga i min säng och sova utan istället bestämde han sig för att skälla ytterligare en timme. Så vid 5 tiden slutade han. Klockan 6 ringde klockan och då var det bara att hoppa upp ur sängen och börja jobba. Kul!


På lördag börjar jag på college. Det är en helgkurs som är tre helger i rad och sedan bär det av till Niagarafallen. Wiihooo!


Denna dagen har varit som att bita i en citron. Lime är godare..



NY

Jaha. Då var det väl dags att uppdatera igen. Jag har väntat på att få en ynka kommentar innan jag uppdaterade och nu hade jag fått det. Så detta har ni Tille att tacka för.

I helgen var jag, Rebecca och Rena i NY. Rebecca kom dit på fredagen, direkt från Mexico, och tanken var att jag och Rena skulle komma dit på lördags eftermiddagen. Men icke! Jag tyckte det var en roligare idé att överraska Rebecca så jag övertalade Rena att åka på fredagskvällen istället. Vi kom till NY strax efter midnatt och vi träffade Rebecca på vårt hostel runt halv 2. Eftersom hon inte svarade i sin telefon såg vi ingen annan utväg än att banka på hennes dörr och se till att någon öppnade. Det är 10 personer i varje rum så vi var nog inte så populära, men ibland får man helt enkelt ta det. Annars hade ju planen gått i kras.

Rebecca var väldigt glad att se oss och vi pratade en stund innan vi bestämde vilken tid vi skulle börja vårt äventyr i the big apple. Klockan 8 blev det och vi fick en underbar dag. Vi strosade runt i central park i 4 timmar innan vi försökte hitta huset där "King of queens" spelades in. Det visade sig dock att huset inte finns, det är bara en uppbygd studio någonstans i Kalifonien. Efter detta träffade vi en tjej från vårt hostel på times square. Väl där bestämde vi oss för att gå tillbaka till central park för att ha en picknick.

Kvällen fortsatte sedan med fest.


Rebecca och Rena i central park där vi hyrde en roddbåt.


Times square


I roddbåten


Framför slottet som är med i filmen "Stepmom". Som för övrigt alla borde se.


:)


Jag, Rena och Rebecca.


Katri på vår picknick i central park.



NY prinsess...


Tschüss!

Live musik

I söndags efter att mamma och Johan hade satt fart mot NY gick jag på ett au pair möte och efter detta satte jag och några kompisar full fart in mot Cambridge för att se "Jasper" i Twilight och hans band spela på någon klubb. Jag vet inte vem som hade snappat upp detta, men det som gjorde det förtjänar en stjärna i kanten som Inger Trulsson så många gånger gav mig som barn. Guldstjärnor uppskattas alltid, barn som vuxen. Nåt vi kanske borde använda oss mer av..? Ajja, nu seglade tankarna iväg till Virestads skola och alla äventyren där. Det är ju inte det ni vill läsa om kan jag inte tänka mig.. Så nu återgår jag till vad som hände i söndags.

Vi tog tunnelbanan in till Cambridge och gick in på klubben. Självklart fick jag kryss över händerna, men det kanske är mer spännande om jag nämner den dagen jag inte får det. I vilket fall var jag nöjd över att va på plats och för andra helgen i rad lyssnade jag på live musik. Det gillar jag! Inte som hemma i Älmhult direkt. Det var ett antal band innan det bandet vi kom dit för att lyssna på. De flesta var inget att hurra för, men eftersom jag tror att allt blir vad man gör det till njöt jag ändå. Jag och Rebecca rockade loss mitt inne i smeten och det uppskattades av vissa och ogillades av andra. Banden rullade på och vi bestämde oss för att dricka nåt. Det blev cola på grund av kryssen som ni kanske förstår. I colaglasen fanns det väääldigt mycket is vilket jag genast såg som ett vapen. Det dröjde inte många sekunder innan jag placerade en iskub i Rebeccas nacke. Gned in den så länge jag kunde innan jag lät den glida ner längst med ryggen på henne. Det roliga med att göra sånt här mot Rebecca är att hon inte bara skriker och skrattar åt det. Hon ger sig fan på att ge igen! Så fort hennes isbit innanför tröjan hade glidit ner så hon kunde få tag på den tryckte hon ner mig mot golvet och placerade en isbit innanför min tröja. Nu ser jag oss som kvitt och slappnar av lite. Efter ett tag noterar jag att Rebecca ler lite för mycket för att det ska vara normalt. Hon såg helt enkelt för nöjd ut. Medans jag sakta insåg att hon inte ansåg oss kvitt tog hon tag i min tröja och öste ner hela sitt glas med isbitar i den. Kallt!!!

Efter iskriget följde fler band innan "100 monkeys", Jaspers band, kom upp på sen. De var duktiga, dock tyckte jag att ett annat band var ännu bättre. "Radical dads" heter de och kommer från Brooklyn. Var de kommer ifrån är väl egentligen inte så viktigt. Men lyssna på dem!!


Jasper från Twilight



Rebecca, jag och Rena



Anna och Olga



Crowd



Speciell kille i ett av banden.



Se upp!



Jag och Rena


Finbesök

I helgen var ju som de flesta vet, i alla fall de flesta som läser min blogg, mamma och Johan hos mig på besök. De kom till Boston på torsdagskvällen och på fredag morgon plockade jag upp dem på tunnelbanestationen. Jag satt fast i trafik i 50 minuter innan jag äntligen kom fram. Så när jag väl hade parkerat bilen, så där lagom lagligt, sprang jag in på stationen i full fart. Jag ville inte slösa en minut! När jag kom innanför dörrarna tittade jag igenom lokalen lite snabbt och självklart såg jag min mors fina kallufs. Benen bara fortsatte att spinna och rätt som det var kramades vi igen. Efter exakt 5 månader. Både jag och mamma fick tårar i ögonen och Johan skrattade lite åt oss även om jag vet att han inte var långt ifrån tårar han heller.

Fredagen tillbringades sedan mestadels på the mall. Vi gick in i den ena affären efter den andra och efter ett tag tröttnade de lite. Men jag hade mer att visa så det var bara att bita ihop. De båda köpte en hel del, bland annat converse. Jag inhandlade också ett par saker, som vanligt. Vi passade även på att äta creppes med jordgubbar, banan och nutella. På lunchen gick vi till California pizza kitchen och käkade vilket var uppskattat av oss allihopa. Efter detta väntade mer shopping och sedan körde vi hemåt. Mina besökare somnade nästan i bilen, vilket var något jag inte uppskattade så därför stannade vi på Dunkin Donuts för att köpa kaffe. När jag stanna bilen satt de som två fågelholkar och stirrade rakt fram. Efter en stund skärpte de sig och gick in på Dunkin. Där fick vi se hur mycket socker det är i iskaffe, nästan en deciliter i varje mugg. Välkommen till Amerika sa jag och sedan satt vi i bilen igen. Sockret kickade nog in mer än kaffet och de var på humör igen. På kvällen åt vi middag med min värdfamilj vilket var väldigt trevligt och gott. Det var grillad svärdfisk och kyckling på menyn och till efterrätt blev det jordgubbar och glass. Mums!

Lördagen började vi med lite amerikansk frukost. Pannkakor, skramlade ägg och bacon. Självklart slank lite sumpigt kaffe också ner. Sedan började vi ströva runt i Boston. Vi gick på freedom trail. När vi kom till Quincy market, mitt favoritställe i Boston, kunde vi inte motstå att äta igen trots att det bara var en och en halv timme sedan vi hade ätit frukost. Så vi käkade lite lunch efter mycket velande om vad vi skulle äta. Sedan var det dags för hockey. Bruins mot Hurricanes. I första periodpausen ville mamma och Johan gå och köpa kaffe men jag stannade kvar på min plats för jag ville inte missa nåt av matchen. De missade 1.26 och 3 mål. Boston hade en spelare i utvisningsbåset. Spelade alltså boxplay och gjorde 3 mål på 1 minut och 26 sekunder. Jag har aldrig sett något liknande i hela mitt liv! Det var helt sjukt! Man hann inte ens sätta sig ner emellan målen liksom. Och detta missade ju självklart mamma och Johan. De såg de på en tv när de köpte kaffe, men... Jag tyckte i alla fall att det var häftigt där jag stod och skrek med alla främlingarna runt omkring mig. Boston vann till sist med 4-2 och i och med det resultatet blev de klara för slutspel. Alla spelarnas matchtröjor gavs ut till fans och en av mina kompisars värdbarn fick Bergerons tröja. Inte helt fel det!!

Efter hockeyn fortsatte vi att vandra runt i Boston och vi stannade på Haymarket och köpte jordgubbar och vindruvor som vi fikade på på en gräsplätt. Efter mer vandrande åt vi kvällsmat på en irländsk pub.

På söndagen skippade vi frukosten och drog till Cheesecake factory för lunch istället. Vi toppade självklart lunchen med lite cheesecake. Efter detta skilldes vi åt igen då jag skulle till ett au pair möte och mamma och Johan åkte vidare till NY.

Det var en vääääldigt rolig helg. Tyvärr passerade den väldigt fort, men jag njöt av varje minut!


Boston



Go Bruins!



På hockey för första gången på nästan 30 år



:)



Sött!



Inne på Quincy market



California pizza kitchen



Mamma och Johan utanför Quincy market.




Helgens citat: "Det finns för mycket att välja på. Jag får panik!"
Mamma om maten på Quincy market.

Svenska för nybörjare

Nu bubblar det i magen. Jag har pratat med mamma och Johan och nu har jag en sån skön känsla i kroppen. Jag är väldigt exalterad för att få träffa dem imorgon!! Detta kommer troligtvis påverka sömnen. Just nu känns det som om jag kommer va vaken hela natten. Jag är helt enkelt för uppspelt. Förhoppningsvis lägger detta sig snart så jag kan va en bättre guid och ett bättre sällskap imorgon. Jag tror dock att det inte kommer spela någon roll om jag sover eller inte. Jag kan gå på extrabatterierna i helgen. Lycka!!!

Till mamma (jag antar att hon kommer kika in här när hon kommer hem): Jag är lycklig!!!



Åter till mitt uppdrag. Detta är att lära mina vänner här lite svenska. Inte det lättaste, men än så länge är jag faktiskt imponerad. (You guys can look this up on google.)


Important things to be able to say. (At least if you are friends with me.)

Hejja Sverige - Go Sweden      (Go Schweden)
Jag älskar kebab - I love kebab      (Ich liebe döner)
Fotboll - Soccer      (Fussball)
Vad rar du är - You are so sweet      (Du bist süss)         

The last phrase is best if you say to me if I tell you I like your shoes or something like that. Although I always appreciate those sweet words, so you can use them in pretty much any sentence when you talk to or about me.

Some swedish from youtube
http://www.youtube.com/watch?v=66fULfwb2X4&feature=related

How to act:
You are going on the train. Look for a seat as far away from the other people as possible. If the train is crowded and you don't have a choice but to sit next to a stranger; sit down. Don't look at him/her! Quickly take up your ipod and put the headphones in. Put the volume really high. Now its safe to look at the person that is next to you. Don't say anything, just smile. But make sure you don't smile too friendly. Remember you don't want to talk. If this "not too friendly smile" doesn't work out the way it should and the person next to you start to talk to you anyway. Then simply point to the headphones, smile (a little!) and blink a cupple of times with your innocent blue eyes. (If you don't have blue eyes you are screwed.)


33

Ett snabbt inlägg igen.

Vill bara tala om att det var 33 grader varmt här igår. 33! Det ni! Det var som sommar. Idag är det dock svalare, ca 20 grader.

Just nu sitter mamma och Johan på ett plan på väg mot mig. Ikväll landar de i Boston och imorgon bitti ska jag träffa dem. Då har det gått exakt 5 månader sen vi senast sågs.. Helt sjukt!


33

Första besökarna

Imorgon flyger mamma och Johan från Sverige och landar i Boston framåt kvällen. På fredag morgon får jag äntligen träffa dem igen och jag ska njuta av deras sällskap hela helgen!!!!

Det är allt jag har att säga.


Walden Pond

Det har åter igen slutat regna här och blivit fint väder så man kan ligga och sola. I söndags tog jag och Anna fördel av solen då vi spenderade dagen vid Walden Pond. Ett mycket fint ställe på sommaren kan jag tänka mig. Det var fint nu med men emellanåt blev jag lite irriterad på stenarna som skarvde mot rumpan. Vattnet är så högt nu så det finns ingen strand så vi låg på marken som var full av stenar och andra obekvämligheter. Trots detta var det en trevlig utflykt som bör göras om. Det var även någon form av underhållning där. Vad det var har jag ingen aning om men japanerna samlades nere vid vattenbrynet och stod där i en och en halv timme. Emellanåt klappade de i kör men annars hörde vi inte mycket av vad som hände förutom när en av dem trillade ner i vattnet. Då var det livat kan jag säga!!!


Doppade fötterna, men mer än så blev det inte!


Japanerna


Jag njuter av solen och äter Marabou. :)


Anna med favvofilten.


Svenska för nybörjare

Jag heter Johanna - My name is Johanna    (Ich heisse Johanna)
Jag älskar Sverige - I love Sweden    (Ich liebe Schweden)
Jag är tjugo år - I'm twenty years old     (Ich bin swanzig)


How to act:
If you see someone you barely know at the supermarket; look in an other direction, pretend like you didn't see him/her and walk out of the store as fast as you can to make sure you don't have to say hello.


The blog goes international

Så här ligger det till. Jag har numera tre stycken internationella läsare och för att de ska få ta del av mer än bilderna skriver jag nu ett inlägg på engelska. Detta ska inte bli en vana då jag inser att detta kan uppröra mina andra 15 läsare..

Here we go
This weekend started like any other. Rebecca, Anna and I went out to eat. This time we went to friendlys because Rebecca reallt wanted to have an icecream. Of course Anna and I ended upp eating one as well. When our tummies were happy we went to the movies where we met Olga and some other people. The movie for the night was "Shutter Island" and it was an okay movie. Not something you have to see, but not a complete wast of time either. After the movie we wanted to go to a houseparty but that didn't happen. So instead we all went home and got in our beds for a good nights sleep. A very normal day, to summarize.

On saturday the plan was to go to Cambridge. Rebecca were gonna show us the sights (Harvard) and then we were gonna have a picnic. Neither of this happend. Instead I texed Rebecca saying that I wanted to go on a shoehunt before we left and she agreed to meet me at the mall. At the mall we went in to a store where Rebecca bought a sweater that she had been wanting to buy for a long time. It has Super Mario on it so I don't blame her!! Well anyway, in that store she also found a flyer about a place in Wocester where some garagebands were gonna play some music. So spontaniously we decided to go there instead of going to Cambridge. Rebecca and I were both very exited and we set our highest pace towards Renas house to pick her up. We asked her with enthusiasm if she wanted to go and she said "yes, sure". I don't know if she said yes because she wanted to go or if she just didn't wanna disappiont Rebecca and I. Two so happy and exited people at the moment. Either way, a yes was a yes and I stamped on the gas and the car was headed for some rock n roll. When we got to the pub we were not sure if we should go inside or if it would be safer to just drive home again. It didn't seam like the safest neighborhood and people turned around on the street to look at our pale faces. When Rebecca asked a guy about where we could find an ATM and he pointed in one direction and said "two, two" I thought we were screwed. As we walked in the direction he had pointed out there was actually an ATM. We took out some money and then we started to walk back towards the pub again. Of course we had to walk past the guy Rebecca asked about the ATM again. Great I thought, now he knows that we have cash. If he didn't rob us before he is definetly gonna do it now. I started to think about what I would do if he tried but my thoughts didn't get any longer but the only thing I though was that he was probably on drugs, and then like a miracle we were past him.

At the pub the pictures says more than any words. But I'm gonna tell you a little bit anyways. People here seam to think that Rebecca is 21 since her birthday is on august 2nd and here in the US they write your birthday differently so they think that she turned 21 on february 8th. Good for her, right? At this place they were even more stupid than they usually are though. So they thought that Rena was 21 too since she is also an "89". This resulted in a perfect opportunity for them to have a few drinks. At 4 in the afternoon.. But hey, they are from Germany!


The first band that we ended up to be groupies to. We hung out in their van and.. yeah that is embarrassing enough. ;)


An old man with a huge nose who kept telling Rebecca sexuall jokes took a pictue of us.


The only people doing shots. Like I said, Germans! And of course my friends! :)


Jägermeister and tequila.


Happy!


An other garage band.


A nice saturday afternoon..


Me and Rena.


Rena and Rebecca.


Yes, I got crosses on my hands because I'm not allowed to drink...


Cheers, skål, prost!



Svenska för nybörjare
Vitlök [veetlurk] - Garlic     (Knoblauch)
Hästkapplöpning [hehstkap-lurpning] - Horse racing     (Pferderennen)
Sju klädnypor [sheu klaird-newpoor] - Seven Clothespins        (Sieben wäscheklammern)

1 - ett
2 - två
3 - tre
4 - fyra


I also want to teach you how to be swedish. There is four main things that you need to keep in mind. And then we'll just take it from there.

Swedish people are:
1. Naive     (Naiv)
2. Punctual   (Pünktlich)
3. Withdrawn     (Zurückgezogen)
4. Afraid to make a fool of themselves      (Angst, sich lächerlich zu machen)

RSS 2.0