Mors dag



Grattis på mors dag! Du är bäst! Jag saknar dig.

94 grader

Idag var det 34,4 grader varmt här i Wayland vid 3 på eftermiddagen. Dessutom var det helt vindstilla så det gick inte att vara utomhus. Ja, det vill säga om man inte ville ta en dusch i sitt eget svett. Det var väldigt varmt igår också, 32 grader. Då bestämde jag mig för att sola lite här på gräsmattan. Jag tänkte igenom det hela väl innan jag tog på mig min bikini, som är alldeles för liten. Nästan alla dagar kommer någon hit under dagen. För att städa huset, klippa gräset eller luka landen. Men jag visste att ingen skulle komma idag så jag tänkte att jag skulle få bort mina ränder från den andra bikinin som faktiskt passar, så den lilla bikinin som inte döljer någonting åkte på. Jag låg ute på gräset i godan ro och svettades. Det var som om jag hade badat, så svettig blev jag. Efter ett tag la jag mig på magen och eftersom jag ville förbättra min bränna ytterligare knöt jag upp bikiniöverdelen. Solen gassade och allt var frid och fröjd. Rätt som det är hör jag en bil som kommer närmare och närmare. (Detta är inte normalt här då vårt hus ligger en bra bit från vägen.) Jag får panik och försöker knyta bikinin, men icke. Så jag tog och höll mina händer på den och sprang allt vad jag orkade till baksidan av huset. Där lyckades jag, efter ett tag, att knyta den och sedan återvände jag till framsidan där jag var tvungen att möta personen som hade sett detta spektakel. Jag hälsade, bad om ursäkt för hundarna. Han skulle bespruta gräsmattan sa han och efter det gick jag in med hundarna. Efter ett par minuter knackade han på dörren. Jag hade fortfarande min lilla bikini på mig. Han gav mig en lapp och sedan gick han ut igen. 10 minuter senare knackade han på dörren igen. Jag var fortfarande i min bikini. Han sa "I just wanted to tell you to have the dogs inside for at least an hour." Jag tackade för infon och sa hejdå, igen. Sedan kollade jag ner på min klädsel och bad för att jag aldrig skulle träffa honom igen.

Niagarafallen

I helgen var jag alltså i Niagarafallen som en avslutning på min första kurs på college. Det var en rolig helg, med trevligt sällskap och väldigt vacker vy. På bussresan dit, som varade i 10 timmar lite drygt, gick bussen sönder. Så vi fick köra i snigelfart med den till närmsta McDonalds och invänta att någon skulle komma med en ny buss till oss. Resten av bussresan gick smidigt förutom att min ipod la ner totalt och detta gjorde ju livet lite surt för en stund. Sedan kom jag på att jag ju faktiskt har gett Rebecca en massa svensk musik, av någon anledning kände jag ett behov av att lyssna på Lars Winnerbäck, och hon hade lagt över den på sin mp3. Så åter igen kändes det som att helgen skulle bli helt lysande.

Vi kom fram vid midnatt på fredagen och satte full fart ut i natten. I Kanada är man tillåten att dricka alkohol när man är 19, så därför gick vi in på första bästa bar och beställde en Corona. Mycket gott! Innan vi visste ordet av det var klockan två och allt stängde. Vi tog då en sväng bort mot fallen för att få se dem på natten då de är upplysta med regnbågens färger. Vackert!

Lördagen hade vi diverse guidade turer på förmiddagen. Vi åka båt nere vid fallen. Gick i en tunnel bakom dem och åkte till någon park där det fanns tusentals fjärilar. På eftermiddagen gick vi till Hard Rock Café och efter detta tog vi en powernap för att göra oss redo för utgång på kvällen. Ingenting blir ju dock som man har tänkt sig och vid halv 9 spydde jag som en gris. Maginfluensen kanske? Vem vet. Utgångsplanerna blev i alla fall inställda för tillfället. De andra festade dock lite på vårt hotelrum och vid 11 hade jag fått nog av att ligga i sängen och tycka synd om mig själv. Så jag tvingade de andra att gå ut. Självklart hängde jag med! Vi kom hem igen vid halv 3 och då var min kropp helt förstörd. Jag gick och la mig och när jag vakade vid 8 svettades jag helt galet mycket. Jag tog en dusch och mådde riktigt illa. Illamåendet gick inte över och sedan väntade en bussresa på 10 timmar tillbaka med en plastpåse framför näsan....


Mmmm... vatten!


Yeah!


Utsikten från hotelrummet.

Hurra hurra hurra!

Idag är det ingen vanlig dag för idag är det Rebeccas födelsedag, hurra hurra hurra!!!


Grattis vännen!!!!          - 21 år! Det hade inte varit fel att fira det i staterna.. ;)













Imorgon är det inte heller en vanlig dag. För då är det Fridas födelsedag. Hurra för henne också!
Dessutom är det ju 20 år lilla Fiffi blir. Vill höra om första besöket på systemet sen! :)


















Själv åker jag till Niagarafallen om några timmar.
Peace out!

Dröm

Inatt drömde jag något märkligt. Jag drömde att jag var hemma. Kanske inte så märkligt egentligen, men jag drömmer nästan aldrig om folk hemifrån och när jag gör det så involverar det ändå nåt från min värld här. Denna gången var jag dock hemma, eller ja. Jag bodde på Västra Stallgatan. Jag skulle till Älmekulla och spela en fotbollsmatch och precis när jag backade ut från uppfarten kom Rebecca och Frida springandes och ville ha skjuts. Vi körde sedan glatt till Älmekulla där vi gick in i klubbstugan och mötte resten av laget. Fotbollssugen kanske?

Idag har jag redan hunnit med att jobba i ett antal timmar. Jag har även varit på gymmet en runda. På vägen hem från gymmet stannade jag för att inhandla proviant inför helgens bravader i Kanada. När jag betalade noterade kassörskan min fina t-shirt som jag har på mig idag. T-shirten från Liseberg förra sommarn. Hon frågade mig vilka snygga tjejer det var på bilden och jag förklarade att det är mina kompisar från Sverige och att jag köpte denna tröjan så att jag skulle kunna ha dem med mig här i staterna. Hon var väldigt förstjust i idéen och önskade mig, med ett stort leende på läpparna, en fantastik dag.

Nu sitter jag här på datorn och väntar på att min mor ska dyka upp. Vi har bestämt tid att prata men jag blrjar bli orolig att hon håller på att bli gammal och att minnet tryter....?! Jag får vänta lite till och se om hon dyker upp. Sedan ska jag ta mig ner till köket och baka en kladdkaka med after eight i som jag ska ta med i bussen till Niagarafallen. Mums! :)


Sarah 21 år

I fredags fyllde Sarah 21 år. Som ni vet är det ju en stor grej att fylla 21 här i staterna så det var bra fest. Vi förfestade hos Sarah och sedan körde vi till Providence och gick ut på en klubb där. Tyvärr körde jag, men jag måste erkänna att jag aldrig har haft så roligt trots att jag var nykter. Kanske inget att va stolt över, men någon information måste jag ju dela med mig av. Kvällens bravader beskrivs nog bäst genom bilder. Så, enjoy!


Födelsedagsbarnet!


Underhållarna för kvällen, Sarah och Rebecca. Detta är en av de mildare bilderna jag har på dem.


Anna och Liz.


Sarah och okänd tjej på scenen..


Man ser vem som är nykter...


Rebecca träffade tomten och fick en blomma i present.


Vissa kände ett behov av att krama musikern vilket resulterade i att jag var tvungen att spendera mina sista dollar..


Vi kom hem till Sarah klockan 4.30 på natten och då hade jag, Rebecca och Sarah efterfest innan det var dags för att sova. Det var lagom roligt att gå upp klockan 7.30 på morgonen där efter för att asa sig till college...


XOXO
little J

Dance rehearsal

Idag har jag spenderat större delen av min dag med att hjälpa Julia på hennes dans repetition. Hon hade fyra olika danser vilket innebär fyra olika utstyrslar och olika håruppsättningar. Ju längre dagen gick desto mer panik fick jag. Jag är helt enkelt inte bra på att sätta upp håret på någon annan, eller på att sminka dem. Så jag önskar för glatta livet att jag inte får nåt barn som vill hålla på med dans, för om så är fallet får jag nog anställa någon som kan följa med henne eller honom till alla dansgrejor. Något annat jag reflekterade över, dock endast i bilen på vägen hem, var att jag är tacksam att jag trots allt har fått prova på en sån här plågsam dag där jag kände mig som en utböling bland alla hippa mammor. Nu har jag ju blivit en erfarenhet rikare. Och om sanningen ska fram så hade jag nog aldrig gjort det här hemma. Jag hade nog kastat in handuken och sett ifall någon annan kunde hänga med på dansen, men här har jag ju inget val och därför fick jag se en massa duktiga barn och ungdomar dansa. Jag var väldigt imponerad av dem. Inte minst av min Julia.


So... here we go inspiration!

Så.. de nya sakerna som har hänt här på andra sidan atlanten är att jag och Rebecca körde till Rena för att inviga hennes jacuzzi. Vi badade i den på kvällen så det var kallt i luften och varmt och skönt i vattnet. Himlen var dessutom helt stjärnklar, så det var väldigt mysigt. Jacuzzi är definitivt nåt jag hoppas att mina värdföräldrar bestämmer sig för att investera lite pengar i. :)

Idag var jag på college för andra gången. Det var roligt och jag lärde mig en hel del om amerikansk historia. Vår lärare talade även om var det är bäst att gå ut i Boston och vilka ingredienser några speciella "Boston-drinkar" har. Jag måste faktiskt erkänna att jag tycker att det är roligt att gå i skolan. Jag saknar att lära mig saker. Att pumpa skallen full av information och försöka behålla så mycket som möjligt av den. Sen är ju övriga saker trevligt med att gå i skolan med, som till exempel att umgås med sina kompisar en hel dag och bara glida runt i korridorerna.

Ikväll bär det av till en filmkväll hos Sarah. Skräckfilm står på schemat. Dock lånade Rebecca och jag även en rolig film så att alla kan somna sedan. Förhoppningsvis kommer det förtäras en del smaskigheter under kvällen med. Vad är en filmkväll i USA utan snacks liksom?

Imorgon ska jag och Rebecca umgås och fira att vi är starka nog att inte spendera pengar på att gå på en Red Sox match. Inte vilken Red Sox match som hellst heller, utan den mot Yankees!!!! Sarah, Liz och Anna ska gå. Men nej, vi ska spara pengar till eventuella reseplaner...

Imorgon har jag för överigt varit i USA i 6 månader! Tiden flyger iväg. Jag är 20 år. Majsan är snart --. Ojojoj!

(Väntar på hatmail.)


College


Kann ich ein bier haben?

XOXO
little J

Amerikanare i ett nötskal

Idag frågade Meg mig: - "Is africa in south america?"







Sedan följde en konversation då jag försökte förklara för henne att afrika är en kontinent och lika så syd amerika. Detta var alltså helt på allvar....!








Första doppet

Vädret här i Massachussetts är helt underbart för tillfället. Detta har resulterat i årets första dopp. Igår hängde vi på stranden hela dagen. Vi badade och solade först och på kvällen grillade vi där. Mysigt! Det första doppet för året är ju normalt sett ganska plågsamt. Detta var dock enbart skönt och härligt. Det var cirka 30 grader varmt och solen gassade. Så det var därför väldigt skönt att hoppa i vattnet. Jag och Sarah passade även på att lira lite boll till varandra så vi badade nog i en halvtimme ungefär. När vi sedan gick upp så frös vi inte utan problemet var snarare att Sarahs huvud gjorde ont på grund av att hon inte har den bästa tekniken vad det gäller att nicka. hehe..

Ja. Det var väl det jag hade att berätta.

För Cillan har jag dock lite mer. Jag har bestämt mig för att sluta använda mitt favoritord... Eller det är ju inte mitt favoritord, men jag använder det mycket. Du vet vad jag menar va? Det är svåååååårt! Jag berättar gärna mer på skype! :)




















Sminkande och uppsnyggning av håret...?

Valborg?!

Igar var det alltsa valborg. Jag pratade med mamma, Johan och Therese pa msn. De var sa vanliga att jag fick sitta med vid matbordet och se dem ata grillat. Vi skalade aven lite. De hade groggar som sag saaaaaaa goda ut! Jag var valdigt avundsjuk. Sjalv jobbade jag till 11.15 pa kvallen och sedan gick jag och la mig eftersom forsta dagen av college var idag. Vilken valborsmassoafton!
College idag var helt okej. Ratt slappt maste jag saga och det passar mig ratt bra just nu. Det som var trakigt med att sitta i ett klassrum till klockan 3 ar dock att det ar 26 grader har idag. Sa det hade varit goare att sitta ute och glassa i solen. Men man kan inte fa allt. Vi ska ju trots allt till Niagarafallen i slutet av kursen, for er som inte redan har snappat upp det. Jag tror att jag har namnt det i tre eller fyra inlagg. Men jag maste ju fa gora er lite avundsjuka ibland. :) Det andra som var lite trist var att Rebecca hamnade i en annan klass an mig och Rena och sjalvklart var hon for blyg for att be om att fa byta. MES!
Nu hade jag egentligen tankt beratta att jag ska jobba ikvall med. Men Kim sa precis att hon bara behover att jag stannar hemma tills hon kommer hem fran CVS. Sa jag ska val jobba i en halvtimme till eller nat. :) :)
Tjaooo!

RSS 2.0